Dragonfly DOHC

Inlagd: 2004-07-22 11:23:12
Kategori: Bromsar
Recensent: nize
Recension: Här har Dragonfly verkligen träffat rätt med sitt bromshandtag! Mycket bra böj, lätt att sätta på och ta av tack vare den smidiga designen och snyggt är det också!

Bromshandtaget kräver inte att man tar av handtagen för att montera det som de flesta billigare handtag, utan det fungerar som så att man lossar en skruv på ovansidan och sen lägger man det helt enkelt runt styrröret och skruvar åt skruven.

En nackdel är att den är svår att placera nere i böjen, vilket säkerligen beror på ovan nämnda design. När jag försökte sätta den en bit längre ner än den är på bilden så drog jag gängpaj i handtaget... skruven ville inte in rakt. fick köpa en lite längre skruv på biltema och sen var man i business igen!

En annan speciell grej med detta bromshandtaget är att det är speciellt avsett för att köras med Dragonfly´s egna övre gyrokabel (Dragonfly Gemini), som har två vajrar hela vägen från handtaget och fungerar klart bättre än ex. SST Oryg-kablarna. Det fungerar dock självklart även med vanliga övre gyrovajrar eller helt utan gyro.

Hur som helst, jag rekommenderar detta bromshandtaget starkt!


Positivt:
- Utseendet
- Klämdesignen
- Flexibiliteten (möjlighet till flera olika gyrovajrar)

Negativt:
- Svårt att placera nere i böjen

Omdöme:
Ett riktigt bra bromshandtag helt enkelt!
BETYG: 8/10


<- Tillbaka